ERC i Junts anuncien un preacord: investidura i govern de coalició

Les bases juntistes han de ratificar-lo, però Aragonès i Sànchez el presenten aquest migdia

Pere Aragonès amb Jordi Sànchez
Pere Aragonès amb Jordi Sànchez

Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Catalunya (JxCat) han anunciat un principi d’acord per a la investidura de Pere Aragonès com a pròxim president de la Generalitat i la formació d’un govern de coalició.

El preacord, que serà presentat aquest dilluns al migdia pel mateix Aragonès i pel dirigent de JxCat Jordi Sànchez en una roda de premsa conjunta, quedarà pendent, això sí, del vistiplau pels militants juntistes.

ERC, finalment, s’ha avingut a formar un govern de coalició amb Junts, una possibilitat que el seu cap de files al Parlament, Sergi Sabrià, havia descartat en una entrevista la setmana passada.

L’anunci de l’entesa es coneix tres mesos després de les eleccions, durant els quals va fracassar un primer intent d’investir Aragonès, i a nou dies que s’exhaureixi el termini que desembocava en una convocatòria automàtica de nous comicis, si no s’investia un nou president.

La setmana passada, ERC, Junts i la CUP van presentar un acord “de mínims” per desencallar l’inici de la legislatura, desvinculant la investidura de l’estratègia independentista, font principal de discòrdia entre ERC i Junts, en particular pel paper del Consell per la República que encapçala des de Waterloo l’expresident Carles Puigdemont.

El preacord, a més, s’ha anunciat l’endemà que l’ANC hagi organitzat una concentració a la plaça de Sant Jaume i hagi amenaçat tots dos partits de retirar-los el suport si eren incapaços de tancar un acord que evités la repetició electoral.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.