La Xarxa Audiovisual Local crea una plaça a mida per resituar el seu gerent, Xavier Escribà

Porta vuit anys en el càrrec i ha de deixar-lo, segons els Estatuts de la XAL

El gerent de la XAL, Xavier Escribà, mostrant la papereta de vot de JxCat a les eleccions del 14 de febrer

Els estatuts de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) ho diuen ben clar al seu article 18, que es refereix al càrrec de gerent de l’entitat: “els períodes de contractació no podran excedir de quatre anys i podrà ser renovat només una vegada per un màxim de quatre anys més”. Xavier Escribà Vivó es va incorporar com a gerent de la XAL l’1 de març de 2013. Per tant, fa dos mesos que hauria d’haver deixat el càrrec. De moment, però, encara cobra cada mes i perquè aquesta irregularitat no duri massa temps, la XAL ha decidit crear un càrrec a mida perquè pugui continuar a l’organisme que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona: “cap de l’àrea d’Economia i Gestió dels Serveis Generals a la Xarxa Audiovisual Local SL”.

Es tracta d’una plaça d’una àrea que no existeix en l’actual organigrama i,  sobretot, criden l’atenció les condicions demanades, pensades a mida per un candidat concret: Xavier Escribà Vivó. En les bases de la convocatòria s’especifiquen les condicions per aquest nou “cap de servei” i són extremadament concretes. En una primera fase d’acceptació de currículums de possibles candidats es fixa com a un dels mèrits principals el “temps de serveis efectius prestats a la XAL en llocs relacionats amb la gerència, direcció, planificació econòmica i/o contractació i/o similars”. Per aquest apartat un candidat pot aconseguir fins a 30 punts. Només passen aquesta primera fase els candidats que superin els 25 punts. Els que aconsegueixin superar el primer tall hauran de presentar una memòria “del que consideri millor projecte de gestió, planificació econòmica, millora empresarial i/o similar relacionat amb els àmbits a desenvolupar en el lloc a cobrir”. Una prova que no ha de resultar complicada a qui ha estat en la direcció de l’empresa els darrers vuit anys.

El tràmit continua per als candidats que superin la fase anterior amb una entrevista. En aquesta ocasió sobre “les tasques a desenvolupar al lloc a cobrir”, com àmbits d’actuació de la XAL, marc d’actuació en el sector audiovisual i sobre normatives de contractació pública, econòmica i financera, comptable i laboral. Tot aquest procés, a més a més, estarà supervisat per un tribunal avaluador integrat per un representant de la Diputació, el cap de l’àrea d’estratègia de la XAL (de l’actual equip de direcció del qual en forma part Escribà), un responsable dels serveis jurídics i el cap de recursos humans de la XAL (que, segons l’organigrama, és un subordinat de l’actual gerent). L’única possibilitat que hi ha que Xavier Escribà no obtingui el càrrec és que no es presenti. Té temps fins el proper dia 27.

Xavier Escribà va arribar a la gerència dels mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona de la mà de Francesc Pena, quan Convergència Democràtica es va fer amb la presidència d’aquesta entitat. Una de les seves primeres actuacions va ser firmar els acomiadaments dels periodistes considerats progressistes de l’emissora de ràdio de la corporació provincial. És un home vinculat a la línia més fanàtica de JxCat, com es constata veient el seu perfil de twitter, encapçalat per una imatge dels dirigents independentistes presos i exiliats, amb un rètol en anglès demanant-ne la llibertat. Retuiteja sistemàticament els missatges de Carles Puigdemont, José Antich, Lluís Llach, Joan Canadell o el Consell per la República Catalana. A la Diputació de Barcelona la presidenta és Núria Marín, del PSC, però a la gerència de la XAL hi ha un independentista del morro fort que aviat serà el cap de l’àrea d’Economia i Gestió dels Serveis Generals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.