Un jutge investiga Romeva i alts càrrecs catalans per un presumpte desviament de fons

Subvencions i contractacions per un milió d'euros, sota la lupa arran d'un informe del Tribunal de Comptes sobre la internacionalització del procés

Romeva, Puigdemont i Junqueras
Romeva, Puigdemont i Junqueras

El Jutjat d’Instrucció número 18 Barcelona investiga si l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva i nou alts càrrecs de la Generalitat van cometre un delicte de malversació de fons públics per internacionalitzar el procés a través de contractacions presumptament irregulars.

El cas té l’origen en una querella de la Fiscalia plantejada a partir d’un informe del Tribunal de Comptes del 2019, per la presumpta comissió de delictes de prevaricació i falsedat documental, a més de malversació.

La titular del Jutjat 18 investiga Romeva, l’exsecretari del Diplocat Albert Royo, el secretari del govern català, Víctor Cullell, el secretari general d’Acció Exterior, Aleix Villatoro, l’exsecretari general d’Acció Exterior Roger Albinyana, l’exdirectora de serveis de Presidència Teresa Prohias, l’exsecretària general del Diplocat Roser Clavell, el director general de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament Manel Vila, i el secretari general de l’Esport i expresident del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras.

La investigació té en el punt de mira onze contractes i subvencions vinculats amb la internacionalització del procés per un valor de 972.228 euros, atorgats de manera presumptament arbitrària -a dit o fraccionats- durant el període 2012-2017.

Entre els contractes i les subvencions assenyalades hi ha treballs acadèmics sobre àmbits aliens a les competències de la Generalitat, com la creació d’estructures d’Estat i l’accés dels nous estats a organitzacions internacionals, així com la contractació fraccionada per a la producció de vídeos promocionals de la consulta del 9 de novembre del 2014 i una subvenció a la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), que la Fiscalia no considera justificada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides