Els presos d’ERC rebutgen contestar el Tribunal Suprem sobre l’indult

Forcadell, Junqueras, Romeva i Bassa consideren que la petició respon a "qüestions polítiques" i reclamen l'amnistia

Les defenses d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa, condemnats en la causa del procés independentista a Catalunya, no contestaran el requeriment d’informe sobre els seus indults que ha fet el Tribunal Suprem. Aquest dimecres els va donar 5 dies de termini perquè al·leguin el que considerin convenient sobre aquesta petició.

Així ho han assenyalat a Europa Press fonts de la seva defensa. Els presos es mantenen en la petició de l’amnistia perquè consideren que fer un referèndum no és cap delicte. “No demanarem perdó”, diuen aquestes fonts, argumentant que el que es va fer l’1-O va ser complir un mandat democràtic. L’advocat dels processats d’ERC argumenta que el tràmit d’al·legacions no està previst en la llei d’indult, i per aquest motiu no té previst respondre’l.

Junqueras, Bassa, Romeva i Forcadell asseguren que “és la primera vegada que el Suprem reclama una petició d’aquestes característiques” i que, “si ho fa ara, és per qüestions merament polítiques”.

Els quatre membres d’Esquerra Republicana argumenten que no donaran resposta a l’alt tribunal perquè “la llei no ho preveu i perquè no és de compliment obligat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides