El jutge reprèn les declaracions per la presumpta corrupció a la Diputació de Salvador Esteve

El cas de l'operació Estela investiga una suposada trama de desviament de diners públics a empreses afins a Francesc Dalmases

El magistrat del jutjat número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha reprès les declaracions dels investigats en l’operació Estela d’una suposada trama de corrupció a la Diputació de Barcelona quan Salvador Esteve (CDC), el qual va ser alcalde de Martorell, era el president de l’entitat provincial entre els anys 2011 i 2015. Segons avança Nació Digital aquest dijous hi ha noves declaracions d’investigats relacionats amb una peça de la causa que fa referència a Pimec i que contempla subvencions sospitoses concedides entre el 2012 i el 2014.

L’exdirector de relacions internacionals de l’ens provincial i actual subdirector de Cooperació Local de la Generalitat, Jordi Castells Masanés, és un dels investigats en la peça Pimec que inclou també altres entitats que haurien rebut subvencions irregulars a través de la Diputació de Barcelona. La instrucció apunta que Castells estaria implicat en diversos expedients irregulars.

Està previst que el jutge Aguirre prengui declaracions durant tot el mes de maig. Fonts judicials apunten que hi ha sessions previstes per dilluns vinent en el marc de la peça sobre Plataforma Educativa. En aquest context, estan previstes les declaracions de Jordi Pascual, director general de l’entitat, i Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera (JxCat) i president delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Entre les organitzacions esquitxades per les presumptes irregularitats destaquen Pimec, Plataforma Educació, Grup Igfa i la fundació Igman. El magistrat dona especial importància a la fundació CatMón presidida per un dels encausats, Víctor Terradellas, el qual va ser responsable de relacions internacionals a CDC. En el cas per l’operació Estela hi ha una cinquantena de persones investigades, entre les quals destaquen Salvador Esteve, expresident de la Diputació, i Francesc de Dalmases, diputat de JxCat i expresident de la fundació IgmanDalmases és aforat pel Parlament i la seva causa ha de passar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La presumpta corrupció a la Diputació de Barcelona quan la presidia CiU també té oberta una altra investigació judicial del jutge Aguirre centrada en el finançament del procés independentista arran dels enregistraments de converses de Terradellas. Coneguda com a operació Volhov, implica diversos empresaris independentistes entre els quals hi ha David Madí, que va ser la mà dreta d’Artur Mas quan liderava CDC, i també Xavier Vendrell, exconseller de la Generalitat d’ERC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides