El jutge li diu a Colau que l’ajuntament no pot oferir dentistes

La sentència afirma que les competències per iniciar aquesta activitat només les té la Generalitat

Ada Colau

El jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona ha declarat nul·la la decisió de l’Ajuntament de Barcelona d’oferir serveis de dentista per sota del preu de marcat a través de l’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals, S.A. La sentència dona la raó al Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) el qual va presentar un recurs contra la creació d’aquest servei proposat per l’equip de govern d’Ada Colau, segons avança Gaceta Dental.

La sentència, contra la que es pot presentar recurs, diu que l’acord del mes de març del 2019 de l’Ajuntament de Barcelona per oferir serveis d’Odontologia amb preus que estaven entre el 10% i el 40% per sota dels preus de mercat queda nul. L’acte judicial afirma que l’ajuntament barceloní no té les competències per a iniciar aquesta activitat, perquè aquesta potestat li correspon a la Generalitat de Catalunya.

El president del COEC, Antonio Gómez, ha declarat que “celebrem aquest primer i contundent pronunciament judicial, que garanteix que l’Ajuntament de Barcelona i la resta de corporacions locals que van suggerir actuacions idèntiques detindran qualsevol iniciativa de construcció o d’obertura de centres dentals com els proposats en l’acord ara anul·lat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides