Monasterio i altres Gremlins…

Fa 37 anys que el nét del senyor Wing va vendre a Rand Peltzer un animal anomenat Mogwai (esperit maligne en cantonès) com a regal de Nadal pel seu fill Billy. Amb tres normes: no li podia tocar l’aigua, no es podia exposar a la llum i no podia menjar després de mitjanit. Accidentalment es van trencar els preceptes i, així, van sorgir els Gremlins, el cantó dolent de la criatura, que sembraven el terror a la ciutat i a més a més es multiplicaven vertiginosament.

Sabíem que els Mogwai del PP tenien Gremilins a dins; no podem al·legar, doncs, ignorància. Sigui perquè els va tocar l’aigua, la llum o van menjar més enllà de la mitjanit, ara paguem les conseqüències de la mutació maligna d’un fragment dels populars en Vox. També com els Gremlins, es multipliquen, i també com ells, sembren el terror per arreu on van. Primer Manuel Fraga, i després José María Aznar, van tenir l’habilitat en el seu moment de dissoldre dins del PP (abans AP) la dreta més extrema d’Espanya. Amb Mariano Rajoy, sigui pel que sigui, es va acabar la uniformitat i els Gremlins es va independitzar, i créixer, i continuen fent-ho.

Un d’aquests animalons, la hispanocubana Rocío Monasterio, candidata de Vox a la comunitat de Madrid, va mostrar la pitjor versió de la bèstia en un debat de candidats a la cadena SER, negant-se a condemnar i qüestionant fins i tot les amenaces de mort que han patit recentment uns quants polítics espanyols, entre ells el líder i candidat de Podemos a Madrid, Pablo Iglesias, present també en aquell debat. L’actitud inflexible de Monasterio va fer que Iglesias marxés del debat, i a l’estona també ho van fer els candidats del PSOE i Más Madrid, obligant la presentadora Àngels Barceló a suspendre’l. S’ha escrit molt sobre la polèmica, sobre si Iglesias s’hauria d’haver quedat, sobre si Barceló hauria d’haver suspès el debat i sobre si les esquerres van trigar a reaccionar. No ho sé, suposo que tot és trobar-s’hi. La veritat és que entenc i aplaudeixo el gest d’Iglesias i el cos em demana, no ja a suspendre el debat, que també, sinó a no haver convidat la susdita. El cos cada vegada em demana més coses que la raó no comparteix.

Crec, sincerament, que els mitjans no podem ser neutrals quan es parla de feixisme. Davant d’aquesta plaga, que hem alimentat (després de mitjanit) entre tots i especialment alguns periodistes, no s’hi val a contemporitzacions. Celebro i aplaudeixo qualsevol cordó sanitari que es pugui fer al respecte. En aquest cas, més que en qualsevol altre, no es pot ser equidistant ni neutral. Vox es multiplica com ho fan les bestioles de la mítica pel·lícula i cal trobar la manera d’aturar-los perquè, en cas de no fer-ho, es menjaran la democràcia, ja han començat a rossegar-la.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides