Serret declara davant Llarena

El jutge instructor comunica a l'exconsellera i diputada, en llibertat provisional des del març, el processament per desobediència

Meritxell Serret, arribant al Suprem
Meritxell Serret, arribant al Suprem

Meritxell Serret, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del govern que va presidir Carles Puigdemont, ha declarat aquest divendres al matí davant del jutge instructor del principal cas sobre el procés, Pablo Llarena, al Tribunal Suprem.

Segons ha explicat a la sortida, ha reconegut que va desobeir les resolucions judicials que pretenien aturar la votació de l’1-O, però ha negat haver comes un delicte de malversació.

Serret, que es va lliurar el passat 11 de març al Suprem després d’haver marxat a Bèlgica el 2017 per evitar l’acció de la justícia espanyola, va quedar en llibertat provisional sense càrrecs i ha rebut aquest divendres la comunicació oficial del seu processament pel delicte de desobediència.

L’exconsellera va tornar a Espanya com a diputada electa d’ERC quan era l’única dels polítics independentistes establerts a Bèlgica contra la qual no hi havia una ordre de detenció vigent.

Es trobava, després de la sentència dictada pel Suprem contra els dirigents del procés, davant d’una situació similar a la dels consellers que no estan a la presó perquè no van ser condemnats per sedició, Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs, als quals es va considerar culpables de desobediència però no de malversació de fons públics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides