Les UCI catalanes baixen dels 500 pacients ingressats amb coronavirus

El risc de rebrot i la velocitat de contagi del virus continuen creixent

Personal mèdic aplaudint una pacient que ha sortit de l'UCI

Els hospitals i les UCI han registrat en les últimes hores un descens de pacients amb coronavirus a Catalunya. Aquesta baixada s’ha notat principalment a les unitats de crítics, ja que han aconseguit baixar dels 500 malalts hospitalitzats (a partir d’aquesta xifra el govern català considera que el sistema sanitari entra en col·lapse). En aquest sentit, i segons les dades facilitades aquest dijous pel Departament de Salut, les UCI han passat dels 507 malalts als 498 mentre que els centres hospitalaris han baixat dels 1.626 als 1.616.

Pel que fa als indicadors de la covid-19, tant el risc de rebrot com la velocitat de contagi del virus han crescut. El primer, que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha sumat 5 punts i s’ha situat en els 292, mentre que el segon es troba a 1,04 després d’haver sumat una centèsima en les últimes 24 hores. Això vol dir que 100 persones de mitja en contagien a 104 i que el virus continua en fase d’expansió (perquè es troba per sobre d’1).

D’altra banda, en les últimes hores s’han notificat 2.056 casos i 16 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comunicat 647.739 contagis i 21.840 morts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.