Les UCI catalanes baixen dels 500 pacients ingressats amb coronavirus

El risc de rebrot i la velocitat de contagi del virus continuen creixent

Personal mèdic aplaudint una pacient que ha sortit de l'UCI

Els hospitals i les UCI han registrat en les últimes hores un descens de pacients amb coronavirus a Catalunya. Aquesta baixada s’ha notat principalment a les unitats de crítics, ja que han aconseguit baixar dels 500 malalts hospitalitzats (a partir d’aquesta xifra el govern català considera que el sistema sanitari entra en col·lapse). En aquest sentit, i segons les dades facilitades aquest dijous pel Departament de Salut, les UCI han passat dels 507 malalts als 498 mentre que els centres hospitalaris han baixat dels 1.626 als 1.616.

Pel que fa als indicadors de la covid-19, tant el risc de rebrot com la velocitat de contagi del virus han crescut. El primer, que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha sumat 5 punts i s’ha situat en els 292, mentre que el segon es troba a 1,04 després d’haver sumat una centèsima en les últimes 24 hores. Això vol dir que 100 persones de mitja en contagien a 104 i que el virus continua en fase d’expansió (perquè es troba per sobre d’1).

D’altra banda, en les últimes hores s’han notificat 2.056 casos i 16 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comunicat 647.739 contagis i 21.840 morts.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari