El TSJC confirma la prohibició de penjar la pancarta dels presos al Palau de la Generalitat

Considera que Torra va incomplir el deure de neutralitat i avala la retirada cautelar fora del període electoral

Torra, lliurant la pancarta per la qual el van inhabilitar al Museu d'Història de Catalunya
Torra, lliurant la pancarta per la qual el van inhabilitar al Museu d'Història de Catalunya

La sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la prohibició de penjar al Palau de la Generalitat, també fora del període electoral, la pancarta a favor dels dirigents del procés presos, en una sentència amb què ha avalat la retirada cautelar decidida pel mateix TSJC quan la pancarta es va tornar a penjar i l’aleshores president, Quim Torra, va negar-se novament a retirar-la.

La decisió es coneix quan Torra es troba a un pas de tornar a ser jutjat per desobediència per no haver retirat aleshores la pancarta. La resolució del TSJC considera que la col·locació de la pancarta, que expressava “Llibertat presos polítics i exiliats” en català i anglès, vulnera el deure de neutralitat de l’administració pública, perquè usa la façana del palau de la Generalitat amb “finalitats partidistes”.

La decisió del TSJC estima un recurs interposat per l’entitat Impulso Ciudadano contra la col·locació de la pancarta per segon cop, fet que va succeir després que fos retirada durant el període electoral de l’any 2019.

El procediment penal derivat del fet que Torra no la retirés, quan la Junta Electoral va ordenar-li que ho fes, va donar lloc a la primera condemna d’inhabilitació a Torra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides