Argimon al TSJC: “M’importa un rave si és mosso o guàrdia civil”

Reacció airada del secretari de Salut Pública a l'ordre judicial de vacunar els agents de la policia espanyola a Catalunya

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explotat aquest dimarts contra l’ordre “ridícula”, segons ell, del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) que dona 10 dies a Salut perquè iguali el nivell de vacunació dels policies espanyols a Catalunya amb el dels Mossos d’Esquadra després de les denúncies de “discriminació” per part d’organitzacions policials.

Argimon ha defensat la seva professionalitat i la de la subdirectora de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas: “Nosaltres no discriminem mai ni per edat, ni gènere, ni creença ni per res perquè m’és igual si és un mosso o un guàrdia civil, m’importa un rave quina professió tenen les persones, a nosaltres ens han format per donar cura i assistència a tothom”.

Visiblement molest amb la decisió del TSJC, Argimon ha explicat que els professionals “vacunen les persones que arriben en una llista” i que en aquest cas hi va haver una aturada cautelar de vacunació amb Astrazeneca.

No obstant això, Argimon ha dit que Salut acatarà l’ordre del TSJC, però que això suposarà endarrerir la vacunació de persones del grup de 70 a 79 anys, que són prioritaris.

En termes similars s’ha pronunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha lamentat la “interferència” del TSJC en l’estratègia de vacunació. Defensa que la vacunació dels col·lectius essencials es va aturar per una decisió estatal i posteriorment també va ser en el marc de l’estratègia estatal que es va decidir reprendre la vacunació amb AstraZeneca a partir dels 60 anys. Ha insistit que està aturada la vacunació de tots els col·lectius essencials i per això no veu “adients” aquestes “excepcions”.

Per la seva banda, els agents de la Nacional de Policia i la Guàrdia Civil s’han mostrat satisfets amb la interlocutòria. També han lamentat que hagi hagut de ser la justícia la que obligui el Govern a fer-ho.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides