El Procicat aprova la lliure mobilitat per tot Catalunya a partir de dilluns

El Govern anuncia la flexibilització d’algunes mesures, d’entre les que destaca la reobertura dels bars i restaurants dels centres comercials

El Procicat flexibilitza algunes mesures

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous que el Procicat ha aprovat aixecar el confinament comarcal a partir del proper dilluns 26 d’abril, fet que vol dir que serà possible moure’s lliurement per tot Catalunya. A més, no caldrà desplaçar-se amb la bombolla de convivència com ha passat en les darreres ocasions.

L’aixecament del confinament comarcal, degut a una millora dels indicadors de la pandèmia, coincideix amb l’inici de la desescalada, que permetrà flexibilitzar algunes mesures restrictives.  En aquest sentit, les noves mesures que entraran en vigor seran vigents durant una setmana, és a dir, fins al dilluns 3 de maig.

Una de les grans novetats és que a partir del proper dilluns podran reobrir els bars i restaurants dels centres comercials, que porten tancats des de fa gairebé 6 mesos.

Entre les noves mesures aprovades, també destaca el retorn a les aules dels estudiants de batxillerat i formació professional, l’ampliació al 50% de l’aforament en activitats esportives i religioses, i l’eliminació de la limitació de la superfície en establiments comercials (malgrat que hauran de mantenir un aforament del 30%).

D’altra banda, el govern català també ha decidit que els espais infantils lúdics puguin obrir al 30%. Els seus bars i restaurants, però, romandran tancats.

Per ara, es manté vigent el toc de queda nocturn (de 22h a 6h), el tancament perimetral de Catalunya i l’horari de la restauració (de 7.30h a 17h).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides