La Guàrdia Civil atribueix a la Generalitat un tracte de favor a Xavier Vendrell

Els investigadors sospiten que l'exconseller va influir sobre càrrecs públics autonòmics i de Cabrera de Mar per fer un 'pelotazo'

Xavier Vendrell, al 'FAQs' de TV3
Xavier Vendrell, al 'FAQs' de TV3

Un informe de la Guàrdia Civil remès al jutge instructor del cas Voloh/Volhov, Joaquín Aguirre, atribueix a la Generalitat de Catalunya un presumpte tracte de favor a Xavier Vendrell, exconseller d’ERC i membre de l’anomenat estat major del procés.

L’informe relata que la Fundació El Brot, vinculada amb Vendrell, va rebre fons procedents de la Fundació La Caixa canalitzats per la Generalitat, per tramitar i executar una activitat educativa a Villa Bugatti, una finca ubicada a Cabrera de Mar que no s’ajusta a la normativa vigent, publica El Periódico.

La Guàrdia Civil, segons la mateixa informació, atribueix a la Vicepresidència de la Generalitat la decisió sobre les aportacions dirigides a El Brot, basant-se en informació facilitada per la Fundació La Caixa, i al vicepresident català Pere Aragonès, secretari general del departament de Vicepresidència, i d’Economia i Hisenda en el moment dels fets investigats, la signatura dels convenis.

Els investigadors d’aquest cas sobre el presumpte finançament il·legal del procés sospiten que gairebé 150.000 euros es van poder destinar a altres fins, i que Vendrell va influir sobre càrrecs públics de Cabrera de Mar i de la Generalitat per culminar un pelotazo urbanístic.

Vendrell va ser detingut el 20 d’octubre del 2020 i està sent investigat per la presumpta comissió dels delictes de malversació, apropiació indeguda, tràfic d’influències i prevaricació administrativa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides