La sèrie documental ‘La Sagrada Família’ de David Trueba sobre el clan dels Pujol ja és a punt

És l’antítesi de ‘Pujol: els secrets d’Andorra’ de TV3 i la seva estrena depèn de quan Discovery + posi en marxa el seu servei de ‘streaming’, previst inicialment per aquesta primavera

La sèrie documental 'La Sagrada Família' reconstrueix la vida i negocis dels 9 membres del clan Pujol

La sèrie documental La Sagrada Família, sobre la trajectòria personal i política de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i els membres de la seva familia, dirigida per David Trueba, ja està llesta. La seva estrena es farà coincidint amb la posada en marxa del servei de streaming de Discovery+ a Europa, prevista inicialment per aquesta primavera. La Sagrada Família, produïda per Lavínia Audiovisual, consta de quatre capítols d’una hora aproximada de durada i compta amb la participació de nombrosos polítics, periodistes, juristes i persones properes al president i la seva família. Evidentment, és un documental molt més seriós, objectiu i rigorós que Pujol: secrets d’Andorra, el reportatge perfectament prescindible que va emetre el programa 30 minuts de TV3 el passat diumenge.

David Trueba ha explicat que “com en les millors novel·les, la saga familiar dels Pujol està esquitxada d’anècdotes, d’incidents, d’episodis memorables. Pocs materials humans poden ser més rics per retratar un temps i un país”. La idea del director de pel·lícules com Soldados de Salamina és “donar al material un tractament èpic, on els afanys i l’ambició determinen també el destí final dels personatges. Fidels als successos reals, però amb la convicció que estem davant d’un personatge icònic, més gran que la vida”.

La Sagrada Família serà la primera producció original espanyola de Discovery+, un servei que ja està disponible a països com els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia i la Índia. La seva imminent estrena a Espanya, Discovery+ coincidirà amb l’inici del servei a Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Noruega, els Països Baixos o Polònia. Als Estats Units està disponible des de primers de gener. Al seu catàleg hi té uns 600 títols, entre els quals hi ha sèries com Frank de la jungla.

Mentre, la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, i el director de TV3, Vicent Sanchis, hauran de donar explicacions al Parlament del perquè després de sis anys i vuit mesos que Jordi Pujol confessés que va tenir una fortuna amagada a l’estranger durant 34 anys han acabat emetent un documental tan parcial i que no aportava res de nou com Pujol: els secrets d’Andorra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides