Un informe intern de la Diputació de Lleida qüestiona 563 subvencions

Tota l’oposició reclama al govern provincial que dugui a terme una auditoria en contractacions

El PSC, principal partit de l’oposició a la Diputació de Lleida, ha assegurat que la memòria facilitada aquest dilluns a la comissió de finances per la interventora de la institució indica que “hi ha més de 700 informes desfavorables relacionats amb la gestió de 2019, sobretot pel que fa a les tramitacions de subvencions”. En aquest sentit, segons els socialistes, 563 dels informes són sobre subvencions i la resta, sobre contractació i personal.

Per tot plegat, el PSC ha lamentat que l’informe assenyali “un seguit de mancances que són ja massa recurrents”. En canvi, fonts del govern provincial han afirmat al diari Segre que “el fet que els informes siguin desfavorables no implica que siguin irregulars i que la majoria de discrepàncies es van reparar.”

L’actual executiu de la diputació està format per ERC i JxCat, però fins a les eleccions locals de 2019 governaven els postconvergents en solitari.

D’altra banda, tota l’oposició de la institució supramunicipal (PSC, Unitat d’Aran, Comú i Ciutadans) ha subscrit una moció, arran d’un informe de la Sindicatura de Comptes que alertava que el 2017 es van firmar contractes sense licitar per valor d’1,4 milions d’euros, reclamant a l’equip de govern (ERC i JxCat) que dugui a terme en tres mesos una auditoria de les contractacions i que posi en marxa un saló de contractació pública a la corporació.

La proposta d’aquests quatre grups polítics, que busca posar de manifest la “resposta poc valenta i no encaminada a la lluita contra el frau, la corrupció i el favoritisme”, també demana que en un mes es creï una oficina de supervisió de processos.

(Visited 198 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari