Costa, partidari de repetir eleccions si governar amb ERC “enterra” l’1-O

L'exvicepresident del Parlament prefereix que es formi govern, però qüestiona que ERC i Junts puguin assolir un acord estratègic

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa, el vicepresident primer del Parlament durant l’anterior legislatura, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que va descartar seguir a la primera línia política com a diputat de Junts pel “partidisme” que atribueix a l’independentisme, i que la situació postelectoral, marcada pel desacord entre ERC i Junts per a la formació d’un nou govern, l’ha reafirmat en aquesta decisió.

Costa s’ha mostrat partidari que l’independentisme es posi en marxa per formar un govern amb el resultat obtingut el 14-F, però no de facilitar un govern en minoria d’ERC, que troba que no representa políticament la majoria en vots sorgida de les darreres eleccions. I tot i que ha manifestat que no vol que una manca d’acord doni lloc a la repetició de les eleccions, ha preferit aquesta possibilitat a la de formar un govern que “enterri definitivament” l’1-O.

L’exvicepresident del Parlament ha indicat, en aquest sentit, que “el país necessita un govern i estar ben gestionat, però si el preu és enterrar definitivament l’1 d’octubre, crec que és pitjor que unes eleccions”. D’altra banda, Costa ha defensat que la independència ja es pot executar a partir del resultat de l’1-O, i ha qüestionat que un altre referèndum aporti res.

Així mateix, ha afirmat que l’independentisme es troba davant d’un “empat infinit entre estratègies” que el porta a la “paràlisi”, i ha destacat la dificultat de formar un govern “si els desacords són tan grans”. En particular, ha projectat el dubte sobre un eventual punt d’acord entre estratègies, “entre esperar a la pròxima generació i persistir fins a ser independents”, que, segons ell, és el problema de fons.

Costa, que va ocupar el 17è lloc de la llista per Barcelona de Junts i podria haver obtingut un escó per la renúncia de Carles Puigdemont, troba que ara “possiblement puc ajudar més des de fora” a l’independentisme.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.