Col·lectius LGTBIQ recullen firmes contra “el discurs d’odi” del bisbe de Solsona

Xavier Novell afirma que l'avortament és "el genocidi més greu i terrible de la humanitat"

Xavier Novell, bisbe de Solsona
Xavier Novell, bisbe de Solsona

El Col·lectiu LGTBIQ+ del Solsonès, La Cugula, ha iniciat una recollida de firmes per denunciar el que qualifiquen de “discurs d’odi” del bisbe de Solsona, Xavier Novell, al qual acusen de “criminalitzar de forma reiterada col·lectius minoritaris i oprimits”. La Cugula lamenta que en les seves gloses setmanals, el bisbe Novell ha vinculat l’homosexualitat amb la delinqüència o l’avortament amb l’holocaust nazi. De fet, en una de les seves darreres gloses, Novell ha afirmat que la interrupció de l’embaràs és “el genocidi més greu i terrible de la humanitat”.

Davant de les reiterades declaracions de Novell, qualificades de discursos patriarcals de l’extrema dreta per part de La Cugula, aquesta entitat ha decidit fer una recollida de firmes per fer-les arribar al Servei d’Acció Integral del Consell Comarcal del Solsonès demanant que actuï contra les declaracions del bisbe de Solsona i en suport de les persones a les quals aquest religiós apunta les seves crítiques.

Des del col·lectiu LGTBIQ+ del Solsonès lamenten que l’Ajuntament de Solsona no hagi fet res respecte de les gloses de Novell. De fet, van demanar que l’ajuntament aprovés una moció per retirar qualsevol invitació a actes públics municipals al bisbe, una proposta que no ha prosperat. Des del Consell Comarcal del Solsonès, però, sí que s’ha aprovat un comunicat en el qual condemnen les declaracions de Xavier Novell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides