Manifestació a Perpinyà a favor de mantenir ‘La catalana’ com a lema

L'alcalde d'ultradreta, Louis Aliot, va modificar 'La Catalana' per 'La Radiant' sense consultar-ho a ningú

Pla general de la manifestació que ha transcorregut pels carrers de Perpinyà aquest dissabte 10 d'abril de 2021. (Horitzontal)

Més de 500 persones segons els mitjans locals s’han manifestat pel centre de Perpinyà aquest dissabte per “reivindicar la catalanitat” de la ciutat que consideren que l’alcalde Louis Aliot “vol que s’oblidi”. I és que l’ultradretà va canviar el lema de la ciutat de ‘La Catalana’ per ‘La radiant’, al·legant que el municipi estava “ancorat en la seva identitat catalana”.

Els concentrats acusen Aliot de voler fer desaparèixer els signes d’identitat de Perpinyà de forma unilateral i exigeixen un referèndum per saber si els ciutadans ho volen o no. “El senyor Aliot no ens ha de dir qui som o qui no som. Ens treu la nostra identitat”, ha assenyalat Jordi Vera, coordinador del partit Oui au Pays Catalan, convocants de l’acte.

L’alcalde assegura que la catalanitat de Perpinyà és “una evidència” que tothom viu “de manera quotidiana i lliurement segons les sensibilitats de cadascú”. I posa com a exemples l’aprenentatge del català entre els infants, la celebració del Sant Jordi, la festa de la rosa i el llibre… Però també deixa clar que “aquesta catalanitat s’inscriu dins la República Francesa i sense ambigüitats”.

(Visited 208 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari