Salut alerta d’un ritme insostenible d’ingressos a les UCI de Catalunya

Argimon estima que Catalunya hauria de rebre entre 13,5 i 14 milions de les vacunes anunciades per Pedro Sánchez

Unitat de Cures Intensives (UCI)
Unitat de Cures Intensives (UCI)

Els ingressos a les UCI catalanes preocupen les autoritats sanitàries. “Anem a un ritme que no podrem sostenir”, ha valorat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en roda de premsa aquest dimarts. Argimon ha evitat recomanar la necessitat o no de mantenir les restriccions actuals o aplicar-ne de noves. “Hi ha molta fatiga, però hem de ser molt conscients de la situació en què ens trobem en cada moment”, ha dit.

Actualment hi ha 445 persones ingressades a les UCI dels hospitals catalans, després que a finals de març s’hagués aconseguit rebaixar els ingressos de crítics per sota dels 400. Argimon ha assenyalat que ara mateix l’ocupació de les UCI és la principal preocupació de Salut.

L’increment de casos positius entre aquest dimarts i el dilluns 29 de març és del 16%, però en podrien ser molts més. Segons el secretari de Salut Pública, els dies festius hi ha persones amb simptomatologia lleu que no van al metge i això pot fer que la circulació del virus augmenti i, per tant, també ho facin els contagis.

Sobre la vacunació, Argimon ha demanat al govern espanyol que detalli el calendari d’arribada de les vacunes, després que el president de l’executiu, Pedro Sánchez, hagi anunciat avui l’arribada de 87 milions de dosis des d’ara fins al setembre. Segons el secretari de Salut Pública, Catalunya n’hauria de rebre entre 13,5 i 14 milions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides