Jaume Alonso-Cuevillas es posa a disposició de Junts, però no retracta

El secretari segon de la Mesa explica en una carta que ell defensa la "confrontació intel·ligent"

El diputat de JxCat i secretari segon de la Mesa del Parlament, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assegurat aquest dilluns en una carta que va ser “imprudent” en utilitzar la paraula “bestiesa” per referir-se a declaracions simbòliques al Parlament durant una entrevista amb Vilaweb. Cuevillas ha defensat que ell és partidari de fer una “confrontació intel·ligent” però ha remarcat que aquesta és la seva “opinió personal” i que sempre actuarà “com decideixi JxCat i amb lleialtat” a la presidenta de la cambra, Laura Borràs. Cuevillas ha dit a la carta que els seus càrrecs estan a disposició del partit i de Borràs.

Les paraules de Cuevillas van despertar malestar dins del partit. Alguns, fins i tot van fer públiques les seves crítiques, com ara l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa. Aquest va dir que creia que si el secretari segon de la Mesa no vol assumir el risc de ser inhabilitat “no hauria d’estar a la Mesa”. Costa va afirmar que defensar la sobirania del Parlament “no és cap bestiesa”, afegint que ser empresonat o inhabilitat per fer-ho “és una cosa digníssima”.

“No he renunciat, ni ho faré mai, a defensar els drets fonamentals de la ciutadania ni els principis democràtics dels quals tota societat hauria de poder gaudir. Però com a advocat amb mentalitat estratègica, sóc partidari d’afrontar estratègicament cada batalla”, matisa Cuevillas a la seva carta, publicada al seu perfil de Twitter.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides