Salvador Illa demana presentar-se a un debat d’investidura

El candidat socialista vol que els comuns li donin suport per fer "un govern d'esquerres i progressista"

Salvador Illa
Salvador Illa

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, demanarà a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que proposi el seu nom per a un debat d’investidura. Illa ha fet aquest anunci en una entrevista a l’Agència EFE, on ha demanat als comuns que li donin suport després de les dues votacions en les quals el candidat d’ERC, Pere Aragonès, no ha assolit els vots necessaris per a ser investit president.

Laura Borràs ha de convocar, després de Setmana Santa, una nova ronda de consultes per veure quin candidat té més possibilitats de tenir els vots necessaris per a ser investit president del govern de Catalunya. Salvador Illa ha defensat que “quan torni a haver-hi aquesta ronda de consultes que ha d’obrir la presidenta del Parlament, li reiteraré que els socialistes, com a guanyadors de les eleccions, ens sentim legitimats, fins i tot amb l’obligació, d’intentar construir una alternativa”. Illa demanarà a Borràs poder parlar al ple del Parlament “per a intentar obtenir els suports necessaris” per a ser investit president de la Generalitat.

El candidat socialista considera que cal posar en evidència davant la ciutadania de Catalunya que hi ha una alternativa a un govern entre ERC i JxCat, amb el suport de la CUP, que segons considera representa “una via morta, que no porta a cap part”. Illa ha reblat que “hem d’obrir una nova etapa a Catalunya i el PSC està en condicions de liderar-lo”, i considera que els comuns “són sincers” quan demanen un executiu català “d’orientació progressista i d’esquerres”. En aquest context, el candidat socialista defensa que un govern de socialistes i comuns pot funcionar, i ha posat com a exemple el govern de coalició a Espanya entre el PSOE i Unides Podem.

(Visited 162 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari