Convergència, més a prop del judici pel 3%

L'Audiència Nacional rebutja els recursos del partit i de l'exconseller Gordó, i confirma que els processa

Germà Gordó
Germà Gordó

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha rebutjat els recursos que van presentar Convergència, el seu partit successor, el PDECat, i l’exconseller, exdiputat i exgerent de Convergència Germà Gordó contra la interlocutòria amb què el jutge instructor del cas del 3%, José de la Mata, va proposar el juliol del 2020 que fossin jutjats per haver finançat il·legalment la formació que van liderar els expresidents Jordi Pujol i Artur Mas.

D’aquesta manera, les 31 persones físiques i 16 persones jurídiques processades queden més a prop de ser jutjades pels delictes d’organització criminal, frau a l’administració pública, suborn, tràfic d’influències i blanqueig de capitals.

Abans, però, resten per resoldre set recursos. Fins ara, s’han resolt una trentena. La instrucció de l’Audiència Nacional va concloure que existeixen indicis de la participació dels investigats en una trama que finançava il·legalment Convergència a canvi de facilitar contractes d’obra pública.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari