Advertència de Junts a ERC: “És difícil resoldre conflictes de tres anys en tres dies”

Mentre els republicans entenen que les diferències "no són insalvables", JxCat avisa que dimarts és massa aviat

Després de la investidura frustrada del candidat d’ERC, Pere Aragonès d’aquest divendres, el president parlamentari de JxCat, Albert Batet, veu “lluny” l’acord per investir Aragonès dimarts. “Resoldre els conflictes que hem tingut durant tres anys en tres dies, aplicant un criteri de realitat, ho veig una mica difícil”, ha dit a Catalunya Ràdio.

Això no obstant, té apresa la lliçó i de seguida afegeix que descarta repetir eleccions: “No especularem amb un nou candidat o unes noves eleccions, no enviarem Aragonès a la paperera de la història”.

No se n’està, però, de retreure el preacord firmat pels republicans i la CUP: “Abans de fer un acord parlamentari, l’has de fer amb qui vols un acord de govern, que el fan dues parts, estem a 33-32 i ens volem entendre, però no podem assumir al 100% un pacte en què no hem estat partícips”. I afegeix: “Volem un acord de coalició, no de submissió”.

A l’altre cantó, la portaveu d’Esquerra Marta Vilalta insisteix en una possible investidura d’Aragonès el pròxim dimarts. I en dona els motius: “Estem confiats i optimistes perquè no ens podem permetre unes altres eleccions. Farem tot el possible perquè dimarts hi hagi la futura investidura del president Aragonès per obrir una porta a les esperances”.

Vilalta admet que “les diferències no són insalvables” i del que es tracta és “buscar els punts en comú”. Però reitera: “Queden dos dies llargs i ho hem de poder fer possible”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides