Les patinades de Vox evidencien la seva demagògia

L’entrada de Vox al Parlament català ha obert la porta que el seu líder, Ignacio Garriga, faci declaracions grandiloqüents, incendiàries i amb un seguit d’eslògans cridaners amb un ressò inusual. Però, com acostuma a passar, les grans proclames solen tenir poca base al darrere o fins i tot solen estar basades en equivocacions, dades falses o interpretacions interessades. I això dona lloc a la demagògia extrema. És justament el que li està passant a la ultradreta en aquestes primeres setmanes de protagonisme a Catalunya.

De fet, va ser objecte de molts comentaris una declaració que Garriga va fer la setmana passada per a atacar la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, i va aixecar notables crítiques entre la premsa. I és que, per ignorància o per intencionada supèrbia, el líder ultradretà va ficar la pota en una qüestió tan evident que costava de creure. Borràs havia defensat uns dies abans la “inviolabilitat” del Parlament i va avisar que a la cambra “s’hi podrà parlar de tot”, després de l’anunci de la investigació a Roger Torrent i a l’antiga Mesa. Aquí, Garriga va voler tirar de demagògia i d’exageració i va dir que Borràs anava “pel camí correcte” si el que volia era “batre rècords i ser la primera presidenta amb una querella”. Com si cap altre president –o presidenta– haguessin rebut mai querelles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.