Les patinades de Vox evidencien la seva demagògia

L’entrada de Vox al Parlament català ha obert la porta que el seu líder, Ignacio Garriga, faci declaracions grandiloqüents, incendiàries i amb un seguit d’eslògans cridaners amb un ressò inusual. Però, com acostuma a passar, les grans proclames solen tenir poca base al darrere o fins i tot solen estar basades en equivocacions, dades falses o interpretacions interessades. I això dona lloc a la demagògia extrema. És justament el que li està passant a la ultradreta en aquestes primeres setmanes de protagonisme a Catalunya.

De fet, va ser objecte de molts comentaris una declaració que Garriga va fer la setmana passada per a atacar la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, i va aixecar notables crítiques entre la premsa. I és que, per ignorància o per intencionada supèrbia, el líder ultradretà va ficar la pota en una qüestió tan evident que costava de creure. Borràs havia defensat uns dies abans la “inviolabilitat” del Parlament i va avisar que a la cambra “s’hi podrà parlar de tot”, després de l’anunci de la investigació a Roger Torrent i a l’antiga Mesa. Aquí, Garriga va voler tirar de demagògia i d’exageració i va dir que Borràs anava “pel camí correcte” si el que volia era “batre rècords i ser la primera presidenta amb una querella”. Com si cap altre president –o presidenta– haguessin rebut mai querelles.

(Visited 311 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari