Torra no entén que la CUP accepti dos anys de taula de diàleg

L'expresident suposa que els cupaires s'empassen "un gripau" per estratègia política

Quim Torra
Quim Torra

El preacord d’ERC i la CUP, que preveu donar dos anys de marge a la taula de diàleg amb el govern espanyol, no fa el pes a l’expresident de la Generalitat Quim Torra, que s’ha mostrat estranyat, durant una entrevista al programa Cafè d’idees (La 2) que els cupaires l’hagin acceptat.

Torra considera que la taula de diàleg, que es va posar en marxa quan ell era president de la Generalitat, és un engany. “Ens han dit claríssimament que l’Estat espanyol no negociarà mai el dret a l’autodeterminació ni l’amnistia”, ha esgrimit Torra, juntament amb el fet que el Congrés hagi rebutjat tramitar la llei d’amnistia, per argumentar que no servirà de res parlar sobre l’autodeterminació amb l’executiu de Pedro Sánchez.

L’expresident català ha manifestat que l’estranya que la CUP “hagi acceptat aquests dos anys, no ho he entès”. “Suposo que la CUP també està en un canvi d’estratègia política, d’aquest concepte en política de la utilitat, de dir jo és que ara he de condicionar i si m’he d’empassar el gripau dels dos anys a canvi d’aconseguir no sé què, bé…“.

“Què tenim per anar a aquesta taula de negociació? Quina força tenim?“, ha qüestionat Torra sobre la insistència d’aquestes formacions independentistes en mantenir-s’hi.

D’altra banda, troba que seria una notícia “excel·lent” que la CUP acceptés formar part del nou govern de la Generalitat, perquè “és un projecte de les tres forces independentistes”, i interpreta que la ciutadania, a través dels vots, els està enviant el missatge que s’han de posar d’acord.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Torra no entén que la CUP accepti dos anys de taula de diàleg”

Feu un comentari