La XAL fa 10 mesos que oculta quant li ha pagat a Marcela Topor per renovar-li el contracte

El seu Espai de Transparència no s’actualitza des del segon trimestre de 2020

Marcela Topor, al programa 'The Wekly Mag' de la XAL, el passat 6 de març

La Xarxa Audiovisual Local (XAL), l’organisme que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, no actualitza des del segon trimestre de 2020 el seu Espai de Transparència, on apareixen els contractes que subscriu. Aquesta anomalia fa que no s’hagi fet públic encara quants diners ha pagat a Marcela Topor, l’esposa de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per la direcció i presentació del programa televisiu setmanal d’entreteniment The Weekly Mag. La darrera dada que apareix en aquest Espai de Transparència en relació al contracte de Topor és el que consta en l’arxiu que recull les dades corresponents al primer trimestre de 2020. La XAL li va pagar 36.000 euros pels programes realitzats en el període comprès entre l’1 de gener i el 30 de juny de l’any passat.

Marcela Topor va ser contractada per la XAL quan el seu conseller delegat era Francesc Pena, col·locat per la Diputació de Barcelona quan Convergència Democràtica de Catalunya es va fer amb el seu control. Quan els socialistes van recuperar la presidència de la Diputació, que exerceix Núria Marín, van nomenar Lluís Garriga com a conseller delegat de la XAL. Garriga va assumir el càrrec el novembre de 2019. Es va especular aleshores que la XAL deixaria d’emetre The Weekly Mag i de pagar a Marcela Topor 6.000 euros al mes –també els mesos de vacances- per un programa setmanal que té un nivell de seguiment baixíssim. No ha estat així.

Les dades incloses en el portal de transparència de la XAL permeten deduir que, el 2020, The Weekly Mag va costar prop de 300.000 euros a la Diputació de Barcelona, sense comptar els sous del personal de la Xarxa Audiovisual Local que hi treballa i els dels col·laboradors –com Mathew TreeMàrius Serra o Sergi Cervera– els emoluments dels quals no s’hi especifiquen.

Des del 6 d’abril de 2018, quan es va estrenar el programa, se n’han emès 98 capítols. S’emet els dissabtes, té una durada d’una mica més d’hora i mitja i consisteix a converses en anglès entre Marcela Topor i els seus col·laboradors, entrevistes i un concurs conduït per l’actor Sergi Cervera.

(Visited 3.383 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La XAL fa 10 mesos que oculta quant li ha pagat a Marcela Topor per renovar-li el contracte”

Feu un comentari