Vergés: “Estem sortint del túnel”

La consellera de Salut fa balanç del primer any després de l'aplicació del primer estat d'alarma

Alba Vergés

“Estem sortint del túnel”, ha afirmat la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, fent balança del primer any després de l’aplicació del primer estat d’alarma. Immediatament ha demanat, però, cautela per evitar “desfer el camí fet”. “No podem escurçar els terminis, però tenim moltes esperances en la vacuna”, ha afegit.

“La fatiga pandèmica és una realitat”, ha explicat Vergés per justificar la decisió del govern de permetre la mobilitat pel territori a partir del pròxim dilluns. Vergés ha negat que les mesures aprovades pel Procicat serveixin per salvar la Setmana Santa, i ha argumentat que la gent necessita “sentir que hi ha un mínim moviment”. Vergés considera que “no s’ha d’especular amb les mesures” i ha evitat valorar la possibilitat de reduir les restriccions en el sector de la restauració.

D’altra banda, Vergés ha afirmat que Catalunya “podria arribar al 30% de vacunats al juny” i començar la vacunació massiva a l’agost. Ho ha dit durant una entrevista a RAC1 en què ha valorat la situació epidemiològica “positiva” del país de cara a la Setmana Santa. “La priorització és per edats i factors de risc per donar una resposta acurada a la vacunació”, ha afegit.

La consellera de Salut ha condicionat “començar amb la vacunació massiva” al fet que, a partir de l’abril, arribin a l’Estat el doble de dosis que fins ara. La consellera ha promès “tenir-ho tot a punt” quan arribin les dosis per començar la vacunació massiva a l’agost. Els escenaris d’aquesta vacunació podrien ser llocs emblemàtics com el Camp Nou, segons ha assegurat Vergés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides