Qui ha protestat per primer cop contra la Generalitat?

Josep Sánchez Llibre
Josep Sánchez Llibre

Tot l’empresariat i els sindicats, inclosa la Cambra de Comerç, que formalment estava presidida per Joan Canadell, flamant diputat de Junts per Catalunya, i que a última hora va estar representada per qui des de dilluns 8 de març n’és la presidenta, Mònica Roca.

La tíbia resposta del Govern de la Generalitat davant dels aldarulls provocats després de l’empresonament de Pablo Rivadulla (conegut com a Pablo Hasél) va fer que l’empresariat mostrés la seva força en un acte unitari on el lema va ser senzill i clar: “Ja n’hi ha prou!”

Va ser Foment del Treball, presidit per Josep Sánchez Llibre, qui va fer d’aglutinador, amb Pimec (que estrenava president, Antoni Cañete), els que van aconseguir visualitzar el malestar de l’empresariat català, no sols per la tíbia resposta del Govern català, que va esperar una setmana per passar de la comprensió pels actes vandàlics a la condemna, sinó també per la preocupació davant la intenció que la CUP pugui arribar a ocupar llocs de responsabilitat dins del Govern català.

La Cambra de Comerç es va negar a condemnar, en un primer moment, els atacs als comerços. Això no obstant, davant la deriva, l’entitat es va afegir a última hora a la convocatòria, però no va poder prendre la paraula.

Aquest acte, que es va fer a l’Estació del Nord, que compta amb un ampli vestíbul i a on es va poder respectar la distància, és el primer que l’empresariat fa en contra de la Generalitat de forma unitària. I no sols ho van fer els empresaris. Van comptar amb el ple suport dels principals sindicats catalans, CCOO i UGT.

Només hi ha un precedent similar que és quan un bon grapat d’empresaris van fer una proposta unitària en favor de les infraestructures públiques, però en aquella ocasió encara que estava dirigit a totes les administracions la principal era el Govern espanyol.

La Generalitat independentista ja va rebre crítiques quan el novembre de l’any passat es va negar a assistir amb una representació de primer nivell a un acte a València que va reivindicar el ferroviari corredor mediterrani. Aquell dia, va ser Ximo Puig, president de la Generalitat valenciana, qui va mostrar el seu malestar per l’absència de Pere Aragonès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides