Puigdemont perd la immunitat com a eurodiputat

El ple de l'Eurocambra aixeca la protecció als tres representants de Junts i el Suprem podrà reactivar el procés d'extradició

Comín, Ponsatí i Puigdemont
Comín, Ponsatí i Puigdemont

El Parlament Europeu ha aixecat la immunitat que tenen com a eurodiputats l’expresident català Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. En la votació celebrada en el ple aquest dilluns, els resultats de la qual s’han conegut a primera hora d’aquest dimarts, Puigdemont ha perdut la immunitat per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions. Els vots han variat lleugerament en el cas de Comín i Ponsatí: 404 favorables a retirar-los la immunitat, 247 contraris i 42 abstencions.

Aquesta decisió sobre el suplicatori, demanat fa catorze mesos pel jutge instructor Pablo Llarena, dóna llum verda al Tribunal Suprem per reactivar l’ordre europea de detenció contra Puigdemont, Comín i Ponsatí, que, això sí, segueixen sent eurodiputats. Tots tres tenen previst recórrer la decisió davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per mirar de retenir la seva immunitat.

L’objecte de la votació era l’informe presentat pel Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra, favorable a aixecar la protecció que Puigdemont, Comín i Ponsatí han tingut fins ara com a eurodiputats, que el passat 23 de febrer havia superat la votació de la Comissió d’Afers Jurídics per 15 vots a favor, 8 en contra i dues abstencions.

(Visited 560 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari