L’Eurocambra decideix aquest dilluns si aixeca la immunitat de Puigdemont

La decisió, però, es coneixerà dimarts al matí

Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont
Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont

El ple del Parlament Europeu celebra aquest dilluns, a partir de les 18.30 hores, la votació amb què decideix si aixeca o no la immunitat dels eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. El resultat, no obstant això, no es coneixerà aquest tarda, sinó demà, dimarts, a les 9 del matí.

L’objecte de la votació és la proposta de l’informe presentat pel Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra, que és favorable a aixecar la protecció que Puigdemont, Comín i Ponsatí tenen com a eurodiputats. La proposta va superar la votació de la Comissió d’Afers Jurídics el 23 de febrer, per 15 vots a favor, 8 en contra i dues abstencions.

La previsió és que també la majoria dels 705 eurodiputats que poden votar en el ple donin llum verda a l’informe, elaborat per l’eurodiputat conservador búlgar Angel Dzhambazki, i que a partir d’aleshores es reactivin les euroordres tramitades per la justícia espanyola davant la justícia belga. En qualsevol cas, Puigdemont, Comín i Ponsatí, que han participat en les sessions de l’Eurocambra des de fa un any, mantindran els seus escons.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari