L’Eurocambra decideix aquest dilluns si aixeca la immunitat de Puigdemont

La decisió, però, es coneixerà dimarts al matí

Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont
Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont

El ple del Parlament Europeu celebra aquest dilluns, a partir de les 18.30 hores, la votació amb què decideix si aixeca o no la immunitat dels eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. El resultat, no obstant això, no es coneixerà aquest tarda, sinó demà, dimarts, a les 9 del matí.

L’objecte de la votació és la proposta de l’informe presentat pel Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra, que és favorable a aixecar la protecció que Puigdemont, Comín i Ponsatí tenen com a eurodiputats. La proposta va superar la votació de la Comissió d’Afers Jurídics el 23 de febrer, per 15 vots a favor, 8 en contra i dues abstencions.

La previsió és que també la majoria dels 705 eurodiputats que poden votar en el ple donin llum verda a l’informe, elaborat per l’eurodiputat conservador búlgar Angel Dzhambazki, i que a partir d’aleshores es reactivin les euroordres tramitades per la justícia espanyola davant la justícia belga. En qualsevol cas, Puigdemont, Comín i Ponsatí, que han participat en les sessions de l’Eurocambra des de fa un any, mantindran els seus escons.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.