El president del comitè d’empresa de SEAT qualifica de ‘gilipolleces’ la plantada del Govern

Matías Carnero diu que hi ha "força cabreig" entre els treballadors i la direcció de l'automobilista

El president del comitè d’empresa de SEAT, Matías Carnero, ha qualificat de “gilipolleces” els arguments que ha donat el govern de la Generalitat per no assistir a l’acte del 70 aniversari que va celebrar l’empresa automobilista de Martorell el passat divendres amb la presència del rei Felip VI i del president del govern central, Pedro Sánchez.

La Generalitat va decidir no enviar-hi cap representació, i a través de les xares socials el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha argumentat que “el Govern és l’autoritat urbanística i ambiental, comparteix amb SEAT dues empreses logístiques i s’hi relaciona a diari i discretament”, afegint que “això és el que compta pel futur elèctric de SEAT, més enllà de visites reials i d’anuncis oportunistes d’ajusts europeus”.

Davant aquest argumentes, Matías Carnero, en declaracions a la SER ha dit: “Aquestes gilipolleces en aquests moments no se les creu ningú. Aquí cal ser més seriosos, i ara qualsevol cosa val. Per a nosaltres no és motiu, i jo crec que hi va haver preocupació. Jo vaig parlar amb el president de SEAT, en acabar l’acte, i estaven molt empipats. I jo crec que hem de manifestar aquest empipament, i de fet, els hi vaig dir que enviessin una carta a la Generalitat criticant el que no hagin vingut, més enllà dels motius que vulguin donar a Twitter i a les xarxes socials. Però jo crec que les coses no funcionen així”.

Per a Carnero, l’absència de representació de la Generalitat a l’acte de SEAT “no és una plantada al rei d’Espanya ni al president del govern, és una plantada a la indústria de Catalunya, és una plantada als treballadors, i és una plantada a les inversions que tindrem i de les quals es beneficiarà una gran part de Catalunya. I que crec que el govern de Catalunya, que està en funcions, hauria d’haver-hi estat per a donar suport a la indústria catalana (…), jo crec que hi ha molt cabreig generalitzat i així m’ho han manifestat molta gent”.

El president dels representants del treballadors de SEAT diu que la postura de l’executiu català “no té nom, això no es pot passar per alt, la plantada que han fet. Més enllà que estiguin negociant amb el tripartit dels tres partits que volen fer la coalició de govern. Però en qualsevol cas, torno a insistir, el que es venia a anunciar no era intranscendent, sinó que era una cosa molt important pel sector de l’automoció i pels treballadors d’aquest sector, i per tant valorarem si com a comitè d’empresa els farem arribar una carta al president Pere Aragonès, en funcions”

Carnero ha reblat que “no ho vaig entendre, jo el primer, ni la plantilla entén que no hagin vingut, no hagin estat, per la discussió política que existeix en aquest moment al país o per discrepàncies. Però en qualsevol cas SEAT no en té la culpa, ni els treballadors, ni la indústria; ni el sector de l’automoció te la culpa que políticament no s’entenguin. I per tant això ho qualifiquem de lamentable”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.