Carod advoca per perjudicar l’economia espanyola

L'exvicepresident català reclama "una veritable onada nacional imparable" d'"accions personals de reivindicació"

Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira

Josep-Lluís Carod-Rovira

Josep-Lluís Carod-Rovira, l’exvicepresident de la Generalitat i exlíder d’ERC, ha plantejat en un article publicat a Nació Digital que l’independentisme no es limiti a votar i que exerceixi pressió creant “un problema econòmic” a Espanya.

En aquest sentit, reclama que els independentistes duguin a terme “accions personals de reivindicació”, com ara decisions “ben preparades i coordinades” com a clients i consumidors de productes com l’electricitat, el gas, la benzina, les assegurances, els supermercats, la telefonia i les finances.

“Si el nostre desig de llibertat no esdevé també un problema polític per a Espanya, que en negar-se a reconèixer-lo els assenyali davant el món, no hi haurà tampoc una solució”, per la qual cosa planteja com a necessari perjudicar-la econòmicament.

En definitiva, proposa que “disposem d’una veritable estratègia nacional per la independència, amb accions personals de reivindicació, que sumades les unes amb les altres tindran la capacitat de convertir les microaccions individuals en una veritable onada nacional imparable“.

Pel que fa a les negociacions d’ERC, Junts i la CUP, l’exvicepresident troba que “han de deixar-se de romanços d’una punyetera vegada, acordar una majoria parlamentària que doni suport a un govern independentista estable i constituir, amb fets, un veritable front unitari independentista”.

L’article de l’exlíder d’ERC ha aparegut hores abans que els empresaris catalans, en un acte unitari organitzat a Barcelona per Foment del Treball amb la participació d’organitzacions empresarials sobiranistes, reclamessin un nou govern centrat en la recuperació econòmica que aposti pel diàleg i deixi estar la confrontació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.