Els empresaris reclamen un govern que renunciï a la confrontació

Aposta per la taula de diàleg, suport als Mossos i preocupació per la imatge de Catalunya a l'exterior a l'acte unitari promogut per Foment, amb la participació de patronals sobiranistes

Josep Sánchez Llibre
Josep Sánchez Llibre

L’acte unitari que ha aplegat 300 entitats empresarials i socials aquest dijous a Barcelona, promogut per Foment del Treball, ha estat l’altaveu d’una reclamació econòmica, perquè el futur govern situï la recuperació de la crisi com a prioritat, però també política.

Les organitzacions empresarials han interpel·lat al futur govern de la Generalitat perquè aposti pel diàleg i no per la confrontació. A la pràctica, és un missatge per a ERC, el partit que pot triar quins socis vol tenir en un futur govern: d’una banda, Junts i la CUP, com a opció de confrontació, i d’una altra, un tripartit d’esquerres.

“Proposem la immediata negociació i subscripció d’un Pacte de País per a la recuperació cívica, econòmica i social de Catalunya, entre les forces polítiques, les administracions públiques i les entitats de la societat civil. El més transversal i amb el consens més gran possible”, que consideren “urgent i imprescindible”, conclou el manifest.

L’acte ha començat amb la intervenció d’Antoni Cañete, el president de Pimec que recentment ha derrotat al candidat independentista a les eleccions d’aquesta patronal. Cañete ha carregat contra el tancament total i parcial d’activitats econòmiques i ha demanat “als nostres governs accions concretes” contra els actes vandàlics, a més d’un futur govern “fort” que deixi enrere “massa temps d’interinatge”.

Així mateix, Cañete i altres intervinents han expressat el suport dels empresaris a les forces de seguretat, en especial als Mossos d’Esquadra, i han reclamat al futur govern, als partits i al Parlament que facin el mateix.

Els empresaris també han expressat preocupació no només per l’efecte econòmic directe de les destrosses i els saqueigs de comerços, sinó també per l’empitjorament de la imatge que projecta a l’exterior Catalunya, i Barcelona en particular, i l’efecte negatiu que té en l’atracció d’inversions i turistes.

L’acte ha consistit en la lectura, per part de diversos dirigents empresarials, de fragments del manifest, titulat “Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació”. Entre els adherits destaquen entitats sobiranistes com Cecot, Femcat, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Cambra de Comerç de Barcelona, que s’ha incorporat a darrera hora.

La presidenta de la sobiranista Femcat, Elena Massot, ha llegit el fragment del manifest que interpel·la al govern d’Espanya perquè destini ajuts directes a empreses i autònoms, en particular als sectors més afectats per la crisi, i que reclama que “s’impulsi la taula de diàleg acordada entre els governs per a la recuperació de la normalitat al nostre país”.

Com a cloenda de l’acte, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, s’ha congratulat d’haver aconseguit l’adhesió de la Cambra de Comerç de Barcelona, controlada per Eines de País, la candidatura de l’ANC, i que hagin aconseguit celebrar un acte reivindicatiu “transversal”.

Sánchez Llibre ha atribuït la idea de convidar la Cambra a sumar-s’hi a la presidenta de la sobiranista Femcat, Elena Massot, i al president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres. D’altra banda, ha explicat que el pavelló on s’ha celebrat l’acte ha estat facilitat pel president de la UFEC, Gerard Esteve.

El president de Foment, per últim, s’ha adreçat als governs i als ajuntaments per demanar-los que es recuperi “la lleialtat institucional”, que donin “exemple de diàleg” i deixin estar “l’excessiva confrontació dels darrers temps”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.