Bars i restaurants podran obrir ininterrompudament de 7.30h a 17h a partir del proper dilluns

El Procicat anuncia la flexibilització d'algunes mesures, que duraran una setmana i s'allargaran fins el dilluns 15 de març

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous que bars i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda de 7.30h a 17h a partir del proper dilluns 8 de març. Fins ara, el sector de la restauració podia servir esmorzars de 7.30h a 10.30h i dinars de 13h a 16.30h. Aquest és un dels canvis en les restriccions que ha aprovat aquest dijous el Procicat, que ha flexibilitzat algunes de les mesures actuals.

Les noves restriccions entraran en vigor el proper dilluns i tindran una durada d’una setmana, és a dir, fins el dilluns 15 de març. No obstant això, la titular de Salut ha remarcat que “la corba està baixant de forma lenta i no podem fer una desescalada generalitzada”.

El govern català també ha aprovat ampliar en un 30% la presencialitat a les universitats, reprendre les activitats que fan els centres cívics a l’aire lliure per a majors de 60 anys sempre i quan hi hagi un màxim de 6 persones, ampliar les extraescolars i activitats de lleure a joves de batxillerat i formació professional, i incrementar al 50% l’aforament en actes culturals, museus i biblioteques.

En l’àmbit esportiu, Vergés ha explicat que s’obriran els vestuaris de les piscines i que es podran reprendre les activitats federades a partir dels 16 anys.

D’altra banda, una altra de les novetats és que, tot i que les trobades i reunions continuaran sent de màxim 6 persones, podrà haver-hi més de dues bombolles diferents.

La resta de restriccions, com el confinament comarcal o el toc de queda nocturn, romandran vigents.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.