Tots els partits menys Cs i PP negocien un cordó sanitari a Vox

Els cinc grups es reuneixen per acordar una "estratègia conjunta" i minimitzar l'impacte de l'extrema dreta

Els grups parlamentaris del PSC, ERC, JxCat, En Comú Podem i CUP s’han reunit aquest dimecres al migdia per acordar “una estratègia conjunta per tal d’aïllar el discurs de l’odi de Vox” a la cambra, segons un comunicat conjunt.

La reunió de treball ha estat “fructífera” segons el text, i s’ha avançat en l’elaboració d’un protocol per minimitzar l’impacte de l’extrema dreta al Parlament.

Els assistents a la trobada s’han emplaçat a continuar treballant i a tornar-se a reunir en els pròxims dies.

L’objectiu és que els d’Ignacio Garriga no assumeixin llocs de responsabilitat al Parlament, tot i que per ara no s’ha concretat la fórmula per fer-ho, i si això s’ha d’estendre també a no acceptar els seus vots en qüestions clau -com reclamen els independentistes- i a l’actitud per confrontar els seus postulats a la cambra.

Cs i PPC afirmen que no se’ls ha convidat a la trobada. Aquest matí Vox ha anunciat que els seus diputats i diputades no signaran la ‘Declaració de compromís de tolerància zero davant la discriminació i l’assetjament’.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides