Impacte positiu en la vacunació de la covid a residències i hospitals

La incidència a les residències tendeix a zero i entre els sanitaris es redueix 13 vegades des de principis d'any

13.11.2020, Barcelona Mancances del CAP Passeig Sant Joan en temsp de COVID19. foto: Jordi Play

La vacunació a les residències està reduint la incidència de la covid-19 a 0 en aquest entorn, segons ha informat aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. A dia d’avui a les residències hi ha 42 persones residents amb infecció. El doctor ha dit que “gràcies a la vacunació estem arribant a la incidència 0” i ha recordat que en aquest entorn hi ha “una cobertura vacunal en residents del 94%”, tenint en compte que no tothom no es pot vacunar a causa de la seva condició física o de salut.

Pel que fa a professionals de residències, el 76% ha estat vacunat i el percentatge va en increment.

Argimon també ha informat que gràcies a la vacunació una persona vacunada deixarà de ser considerada contacte estret i això obligarà a fer canvis en els protocols de residències, flexibilitzant mesures, com les visites o els aïllaments. “És una molt bona notícia”, ha remarcat.

D’altra banda, la incidència en professionals sanitaris també s’ha reduït gràcies a la vacunació. Hi ha actualment cinc casos. Des del 2 de gener s’ha reduït 13 vegades la incidència del virus entre sanitaris. A Vall d’Hebron, per exemple, fa set dies que no es detectat cap cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides