Impacte positiu en la vacunació de la covid a residències i hospitals

La incidència a les residències tendeix a zero i entre els sanitaris es redueix 13 vegades des de principis d'any

Imatge d'arxiu de vacunació

La vacunació a les residències està reduint la incidència de la covid-19 a 0 en aquest entorn, segons ha informat aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. A dia d’avui a les residències hi ha 42 persones residents amb infecció. El doctor ha dit que “gràcies a la vacunació estem arribant a la incidència 0” i ha recordat que en aquest entorn hi ha “una cobertura vacunal en residents del 94%”, tenint en compte que no tothom no es pot vacunar a causa de la seva condició física o de salut.

Pel que fa a professionals de residències, el 76% ha estat vacunat i el percentatge va en increment.

Argimon també ha informat que gràcies a la vacunació una persona vacunada deixarà de ser considerada contacte estret i això obligarà a fer canvis en els protocols de residències, flexibilitzant mesures, com les visites o els aïllaments. “És una molt bona notícia”, ha remarcat.

D’altra banda, la incidència en professionals sanitaris també s’ha reduït gràcies a la vacunació. Hi ha actualment cinc casos. Des del 2 de gener s’ha reduït 13 vegades la incidència del virus entre sanitaris. A Vall d’Hebron, per exemple, fa set dies que no es detectat cap cas.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari