Unitat contra la violència entre el Govern i Ajuntament de Barcelona

Sàmper descarta que el model policial es pugui redefinir en les negociacions per formar govern

El Govern i l’Ajuntament de Barcelona han volgut tancar files en la defensa dels cossos policials i escenificar “unitat institucional” després dels aldarulls registrats els darrers dies en manifestacions de Barcelona. Així s’han expressat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i l’alcaldessa de la capital, Ada Colau, després d’una reunió aquest dilluns al migdia en què també han participat el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Ni Colau ni Sàmper han informat dels acords que s’han pres a la reunió i s’han limitat a comprometre’s a mantenir el treball conjunt entre cossos policials i a fer crides a l’aturada de la “violència”. “Hem pogut veure que els actes violents no tenen res a veure amb el dret de manifestació”, ha dit el conseller, mentre l’alcaldessa reiterava la seva condemna “més ferma” a una “violència” que, segons assegura, ha posat en risc la vida de persones. “Una cosa és la llibertat d’expressió, l’altra actes de violència protagonitzats per poques desenes de persones”, ha dit.

En el torn de preguntes, Sàmper ha responsabilitzat parcialment dels aldarulls el “moviment anarquista”. El conseller d’Interior ha assegurat que dels 14 detinguts dissabte a Barcelona, set formen part d’aquest “moviment”, dels quals cinc tenen nacionalitat italiana, dos francesa i un espanyola. També ha descartat que el model policial es pugui redefinir en les negociacions per formar govern.

A la tarda, el Govern s’ha reunit amb la resta d’ajuntaments catalans que han patit aquests dies les protestes per l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides