Querella de la Fiscalia contra Torrent per desobediència al TC

Atribueix el delicte al president del Parlament i a tres membres més de la Mesa per tramitar resolucions favorables a l'autodeterminació i per reprovar la monarquia

La Mesa del Parlament
La Mesa del Parlament

La Fiscalia s’ha querellat per desobediència al Tribunal Constitucional (TC) contra el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i tres membres més de la Mesa, perquè van permetre durant la passada legislatura que es tramitessin diverses mocions relacionades amb el procés, per reprovar la monarquia i favorables a exercir el dret d’autodeterminació.

En l’escrit conegut aquest dilluns, el Ministeri Públic sol·licita al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que citi com a investigats Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado.

La Fiscalia considera que van ignorar advertiments del Constitucional sobre les possibles conseqüències penals de no “impedir o paralitzar” iniciatives sobre l’autodeterminació i la monarquia, algunes parts de les quals havia suspès el mateix Constitucional.

El gener del 2020, el TC va requerir a la Fiscalia que estudiés la interposició d’una querella per la tramitació d’aquelles resolucions, ja que considera que desobeïen la sentència amb què el Constitucional, l’any 2015, va deixar sense efecte una declaració del Parlament relativa a l’inici del procés independentista.

“Al Parlament hem garantit que s’hi pugui parlar de tot, i així ha de continuar sent. Per molt que intentin censurar debats no podran amagar les pràctiques corruptes de la monarquia i que l’autodeterminació és un dret al que no renunciarem”, ha manifestat Torrent a Twitter sobre la querella.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Querella de la Fiscalia contra Torrent per desobediència al TC”

  1. Però si la gent no vol la monarquia… I és un Estado democràtico?? I no es permet debatre l’autodeterminació?? Si la gent vol la independència.. a les últimes 14f va tornar a guanyar la independència..

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.