Interior considera “no negociable” la dissolució de la Brimo que reclama la CUP

L'actuació dels Mossos d'Esquadra en les protestes per Pablo Hasél marca les negociacions per formar Govern

Antiavalots dels Mossos d'Esquadra
Antiavalots dels Mossos d'Esquadra

Els aldarulls en les manifestacions contra l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél i les corresponents actuacions dels Mossos d’Esquadra estan marcant i condicionant les negociacions entre ERC, Junts i la CUP per formar govern. Els darrers reclamen una política de seguretat diferent i la dissolució de la Brimo.

En aquest sentit, el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, avisa que, en opinió seva, la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos no és negociable perquè, diu, “tot és revisable, però no es pot demanar que no hi hagi ordre públic”. Ho ha dit a Catalunya Ràdio després d’una altra nit d’aldarulls a Barcelona i en diverses ciutats del país.

Sàmper ha assegurat que “la violència està desbocada”, i ha recordat “els saqueigs i violència patrimonial al Passeig de Gràcia, l’atac a la comissaria de Vic, i ara un atac a una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb una persona dintre, i això vol dir que la violència és inaudita i desbocada”.

El conseller en funcions també ha explicat que “com a mínim un dels tretze detinguts està estretament vinculat” amb la crema de la furgoneta, i se’ls acusarà “d’un delicte de danys consumats”, i a banda la Fiscalia haurà de determinar el delicte pel fet que hi hagués una persona a dins.

Sàmper ha reconegut que la situació “és d’una complexitat extrema”, i demana que “es deixi a la policia fer la seva feina”.

Tot plegat succeeix en un moment de negociacions per formar govern, i on els Mossos, i en concret la Brimo, està en el punt de mira. En aquest sentit, Sàmper ha estat clar: “Per mi, la dissolució de la Brimo no és negociable. Podem estudiar al Parlament un model d’ordre públic, però l’ordre públic penso que hi ha de ser. Tot és revisable, amb la intenció de millorar-ho, i els primers que tenen aquesta voluntat és el mateix cos dels Mossos. Però ha de ser en el marc del Parlament. Una altra cosa és demanar que no hi hagi ordre públic, seria fer un mal servei a la ciutadania”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

3 comentaris a “Interior considera “no negociable” la dissolució de la Brimo que reclama la CUP”

  1. Treure la Brimo hauria de poder votarho la gent. Si la gent no la vol, doncs fora dissolució clar. O el poder és d uns?

    Això és el que passa de posar inútils de mossos,. Si no serveixen fora… I posar gent que serveixi clar.. començant pels caps de mossos…

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.