La Generalitat s’espera a divendres per decidir si modifica les restriccions per la covid

La titular de Salut ha demanat contenció en les restriccions davant d'unes "setmanes complicades"

Portrait of a happy waitress wearing a facemask at a restaurant and using a tablet computer during the COVID-19 pandemic

El Procicat, el Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya, no donarà a conèixer aquest dijous si flexibilitza o no les restriccions que el govern de la Generalitat té marcades per fer front a la pandèmia del coronavirus, segons avança TV3. Unes noves restriccions, en el cas que es modifiquin les actuals, que s’haurien de posar en marxa a partir del pròxim dilluns 1 de març.

Metges i epidemiòlegs no veuen clar modificar les actuals restriccions, ja que les dades marquen un empitjorament del nombre d’infectats per culpa de la variant britànica de la covid-19, una variant més contagiosa, que avui suposa el 40% dels casos diagnosticats a Catalunya, on dimarts es van superar els 3.000 positius nous.

Ha transcendit que estava previst que el Procicat es reunís aquest dijous per analitzar sobre les noves restriccions, però s’ha decidit ajornar la reunió d’entrada per a aquest divendres, davant les diferents opinions que hi ha entre els experts.

De fet, mentre el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, deia aquest dimarts que possiblement s’optarà per “donar aire” als sectors més ofegats, aquest dimecres la consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat contenció en les restriccions davant d’unes “setmanes complicades”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides