La covid-19 entra en fase d’expansió a Catalunya

El nombre de contagis, però, segueix a la baixa

Personal sanitari atenent un pacient de covid-19
Personal sanitari atenent un pacient de covid-19

L’indicador Rt, que quantifica a quantes persones contagia de mitjana un positiu segueix creixent a Catalunya, i segons les darreres dades del Departament de Salut se situa en l’1,01 l’indicador Rt. Quan aquesta dada supera l’1 s’entén que la transmissió de la malaltia està sense control.

Tot i aquesta dada, en les darreres 24 hores hi ha hagut un descens del nombre d’ingressats als centres hospitalaris catalans. Avui hi ha 1.918 malalts per covid-19 ingressats, 55 persones menys que ahir. D’aquestes 587 es troben a les UCI, el que representa sis persones menys en referència a les dades d’aquest dimarts. Malgrat aquestes dades, Salut alerta de l’alta pressió hospitalària que segueix patins la sanitat catalana.

Però un altre indicador que ha pujat en les darreres hores és el que marca la positivitat de la malaltia, el percentatge de positius de les PCR i dels tests d’antígens ha pujat fins al 5,46%, el que representa tres centèsimes en referència a les darreres 24 hores. I també ja pujat el risc de rebrot (EPG), situat avui en 273 mentre que aquest dimarts era de 268.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari