El Museu de Lleida lliurarà totes les peces reclamades per l’Aragó

La previsió és que les 111 obres hagin arribat a Barbastre el mes vinent després que el jutge ordenés l'execució d'una sentència del 2019

Lliurament de les primeres 23 peces a Barbastre.
Lliurament de les primeres 23 peces a Barbastre.

El Museu de Lleida ha comunicat aquest dilluns el lliurament de cinc de les peces d’art reclamades pel govern de l’Aragó, que formen part d’un conjunt que 28 que tenia dipositades, i del total de 111 que, en diversos terminis i fins al pròxim mes de març, acabaran al Museu Diocesà de Barbastre-Montsó per ordre judicial.

El lliurament d’aquestes peces, a diferència del trasllat de les obres de Sixena custodiat per la Guàrdia Civil el desembre del 2017, es produirà sense intervenció policial, però marcat per l’ordre d’execució d’una sentència dictada el 2019 pel jutjat de Barbastre que encara no és ferma, i que es troba pendent de la resolució d’un recurs a l’Audiència Provincial.

El Museu de Lleida ha considerat millor que les cinc peces remeses aquest dilluns, per l’estat en què es troben, es traslladin en un transport diferent. Arran de la sentència del jutjat de Barbastre s’han enviat ja 23 peces. Les 83 restants, fins al total de 111, arribaran en tres o quatre terminis, ha anunciat el mateix museu, un cop s’hagi enllestit el pla de transport amb l’empresa adjudicatària, IT Expedición Arte y Seguridad, que va obtenir el contracte per 25.385,80 euros el passat 17 de febrer.

(Visited 156 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari