El TC rebutja el primer recurs contra la sentència del procés

Avala la competència del Tribunal Suprem per jutjar els líders independentistes

Meritxell Borràs

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat per unanimitat el primer recurs contra la sentència del procés del Tribunal Suprem, el que va presentar l’exconsellera Meritxell Borràs. La resolució del Constitucional avala la competència del Suprem per jutjar els líders independentistes i desestima el recurs d’empara de Borràs, condemnada a un any i vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 60.000 euros per un delicte de desobediència.

El TC considera que la competència del Suprem per jutjar els fets del 2017 té una “inqüestionable base legal”, en considerar que els encausats eren aforats i que part dels actes es van cometre a l’estranger. Els líders independentistes sempre han defensat que haurien d’haver estat jutjats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Es tracta del primer dels onze recursos d’empara sobre la qüestió que el TC té previst resoldre abans de l’estiu. En la deliberació no hi ha participat Antonio Narváez, que es manté al marge en les deliberacions que tenen a veure amb el procés després de ser recusat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides