El president Sánchez reclama un Govern liderat pel PSC i Comuns

El president titlla de "fallit" el govern de Junts amb Esquerra, i demanda "una sortida d'esquerres"

Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha pronunciat per primer cop sobre les eleccions catalanes del 14-F. Responent a una pregunta de Míriam Nogueras, de JxCat, Sánchez aposta per la constitució d’un nou executiu a Catalunya “diferent” a l’actual i “progressista”, liderat pel PSC i els comuns i sense la concurrència de Junts. Tot i això, Moncloa assumeix que el pròxim president de la Generalitat serà el republicà Pere Aragonès.

Sánchez ha assegurat que de les eleccions catalanes de diumenge passat s’extreuen dues lliçons. “La primera és que s’ha produït una clamorosa victòria de Salvador Illa i del PSC”, ha assegurat, entre els aplaudiments de la bancada socialista. “Una victòria que té més mèrit després de totes les falsedats i calúmnies que van abocar sobre el candidat”, ha retret a Junts.

“Aquesta victòria demostra a més que s’obre pas una demanda poderosa en la societat catalana de retrobament i no de confrontació”, ha assegurat, com a segona gran lliçó que extreu dels resultats electorals. Les urnes, a parer seu, han constatat que hi ha “un conflicte” entre dues parts de la societat catalana. I, després del triomf en vots de PSC, “s’està obrint pas és una demanda de retrobament i diàleg, dins la legalitat democràtica que tots ens hem donat”.

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari