Vox entra amb força al Parlament i es reivindica líder de l’oposició

Abascal afirma que els resultats obtinguts pel partit d'extrema dreta són l'inici d'una "esperança"

Vox ha aconseguit entrar al Parlament de Catalunya fregant el 8% dels vots i amb 11 diputats. Per primer cop, l’extrema dreta serà present a la cambra catalana, un fet que no havia succeït des de la recuperació de les institucions catalanes després de la fi de la dictadura.

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat que el seu partit “ha derrotat a la violència” en aquestes eleccions, violència animada pel Govern català, segons ell. Ha dit que els resultats obtinguts aquest diumenge són l’inici d’una “esperança”.

Abascal ha expressat també que Espanya pateix una crisi múltiple en tots els ordres i que “els partits que han atacat l’ordre constitucional” són els que han obtingut els millors resultats a les urnes. Abascal ha dit que tot i els bons resultats obtinguts per Vox, “hi ha poc a celebrar i molt a treballar”.

Per la seva part, el candidat Ignacio Garriga assegura que “hem passat” i que Vox “liderarà l’oposició”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.