Exigeixen la retirada d’un cartell que relaciona Puig Antich amb Puigdemont

El sindicat CGT rebutja que una exposició anunciada a Sant Cugat barregi la figura del militant anarquista executat per la dictadura amb l'expresident català

Cartell de l'exposició "De Puig Antich a Puigdemont"
Cartell de l'exposició "De Puig Antich a Puigdemont"

L’anunci d’una exposició al barri de la Floresta, a Sant Cugat del Vallès, ha indignat el sindicat CGT, la Comissió Puig Antich i l’Ateneu Enciclopèdic Popular perquè barreja les figures del militant anarquista Salvador Puig Antich, executat per la dictadura franquista l’any 1974, i de l’expresident català Carles Puigdemont.

Mitjançant un comunicat, aquestes entitats han exigit la retirada immediata del cartell de la mostra, anomenada “De Puig Antich a Puigdemont”, així com de “tot el contingut de l’exposició que utilitzi i compari a Puig Antich amb Puigdemont”.

Els signants hi manifesten que “mai hi ha hagut cap punt de connexió ni d’ideologia ni de projecte” entre Puig Antich “i l’actualitat d’avui en dia, i menys amb Carles Puigdemont”.

N’estem fartes de les manipulacions i l’apropiació de la figura revolucionària i llibertària del nostre company”, de la qual culpen a “altres ideologies i intencionalitats polítiques alienes a la seva personalitat antiestatista i de transformació radical de la societat”.

El responsable de l’exposició, Dionisio Giménez, ha explicat que “comprèn dos àmbits diferenciats en el temps i les circumstàncies que intentem recrear gràficament: el crim contra Puig Antich (i el seu context) i el tracte del govern del PP i les institucions de l’Estat als presos polítics, als refugiats, i als ciutadans i ciutadanes de Catalunya l’1-O del 2017”.

Pel que fa al títol, Giménez ha assegurat que “no estableix comparacions entre un i els altres, però sí una línia temporal a propòsit de la brutalitat d’un crim d’Estat, i al menysteniment i la repressió de les legítimes aspiracions de Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.