Exigeixen la retirada d’un cartell que relaciona Puig Antich amb Puigdemont

El sindicat CGT rebutja que una exposició anunciada a Sant Cugat barregi la figura del militant anarquista executat per la dictadura amb l'expresident català

Cartell de l'exposició "De Puig Antich a Puigdemont"
Cartell de l'exposició "De Puig Antich a Puigdemont"

L’anunci d’una exposició al barri de la Floresta, a Sant Cugat del Vallès, ha indignat el sindicat CGT, la Comissió Puig Antich i l’Ateneu Enciclopèdic Popular perquè barreja les figures del militant anarquista Salvador Puig Antich, executat per la dictadura franquista l’any 1974, i de l’expresident català Carles Puigdemont.

Mitjançant un comunicat, aquestes entitats han exigit la retirada immediata del cartell de la mostra, anomenada “De Puig Antich a Puigdemont”, així com de “tot el contingut de l’exposició que utilitzi i compari a Puig Antich amb Puigdemont”.

Els signants hi manifesten que “mai hi ha hagut cap punt de connexió ni d’ideologia ni de projecte” entre Puig Antich “i l’actualitat d’avui en dia, i menys amb Carles Puigdemont”.

N’estem fartes de les manipulacions i l’apropiació de la figura revolucionària i llibertària del nostre company”, de la qual culpen a “altres ideologies i intencionalitats polítiques alienes a la seva personalitat antiestatista i de transformació radical de la societat”.

El responsable de l’exposició, Dionisio Giménez, ha explicat que “comprèn dos àmbits diferenciats en el temps i les circumstàncies que intentem recrear gràficament: el crim contra Puig Antich (i el seu context) i el tracte del govern del PP i les institucions de l’Estat als presos polítics, als refugiats, i als ciutadans i ciutadanes de Catalunya l’1-O del 2017”.

Pel que fa al títol, Giménez ha assegurat que “no estableix comparacions entre un i els altres, però sí una línia temporal a propòsit de la brutalitat d’un crim d’Estat, i al menysteniment i la repressió de les legítimes aspiracions de Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides