Els Mossos tindran una unitat específica contra els delictes d’odi

Els agents, dedicats a tasques de seguiment i investigació, dependran de l'Àrea Central d'Informació

Reunió del major Trapero amb el govern català
Reunió del major Trapero amb el govern català

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el màxim responsable policial dels Mossos d’Esquadra, el major Josep Lluís Trapero, van acordar el passat mes de novembre crear la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació de la policia catalana, revelen el mateix Sàmper i el comissari Xavier Porcuna en declaracions a El Periódico.

Porcuna, que és comissari d’Informació dels Mossos, i explica que la nova unitat l’encapçalarà un policia amb rang de subinspector i disposarà d’una quantitat encara no determinada d’agents, per bé que especifica que busquen els futurs membres entre els efectius del cos de Mossos d’Esquadra, amb perfils d’investigador i d’analista amb estudis en àrees com la sociologia i la psicologia.

Aquests agents, afegeix la mateixa informació, duran a terme tasques de seguiment i investigació sobre una realitat, la de la proliferació dels delictes d’odi, que consideren que cal abordar de manera específica. L’objectiu, segons indica el comissari, és aconseguir que aflorin la majoria d’aquests delictes, dels quals afirma que només un 20% es denuncien.

Porcuna també ha manifestat la voluntat de crear una “cultura corporativa” de sensibilització dels agents davant fets com l’estigmatització i la por que pateixen determinats col·lectius que són víctimes d’aquesta mena de delictes, sobre els quals destaca l’impacte d’aquells que es cometen a la xarxa, malgrat que els xifra en un 7% del total. Així mateix, preveu millorar la instrucció dels atestats i treballar coordinadament amb la Fiscalia de Delictes d’Odi, fent seguiment de cada cas per saber si han acabat amb condemna judicial.

(Visited 188 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari