Els menors de 55 anys que s’hagin contagiat de covid-19 hauran d’esperar sis mesos per vacunar-se

L’actualització de l’estratègia de vacunació busca “prioritzar” les persones que “no tenen precedents” del virus

La vacuna de Pfizer

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat que els treballadors essencials de menys de 55 anys d’edat que s’hagin contagiat de covid-19 no es vacunin fins sis mesos més tard d’haver passat la malaltia.

En aquest sentit, l’actualització de l’estratègia de vacunació, pactada aquest dimarts a la Comissió de Salut Pública, afecta al personal sanitari i sociosanitari i a col·lectius com les forces i cossos de seguretat, personal d’emergències i forces armades o docents i personal escolar d’infantil, primària i secundària, i busca “prioritzar la vacunació dels que no tenen precedents de covid-19”.

El canvi té com a objectiu estalviar dosis perquè “la gran majoria de persones infectades produeixen anticossos” i “el nombre de casos amb reinfecció documentada és molt baix durant els sis mesos posteriors al diagnòstic d’infecció”.

El document també recull que les persones majors de 55 anys o amb factors de risc sí que seran vacunades així com aquelles “sense antecedents de covid”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides