Els menors de 55 anys que s’hagin contagiat de covid-19 hauran d’esperar sis mesos per vacunar-se

L’actualització de l’estratègia de vacunació busca “prioritzar” les persones que “no tenen precedents” del virus

La vacuna de Pfizer

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat que els treballadors essencials de menys de 55 anys d’edat que s’hagin contagiat de covid-19 no es vacunin fins sis mesos més tard d’haver passat la malaltia.

En aquest sentit, l’actualització de l’estratègia de vacunació, pactada aquest dimarts a la Comissió de Salut Pública, afecta al personal sanitari i sociosanitari i a col·lectius com les forces i cossos de seguretat, personal d’emergències i forces armades o docents i personal escolar d’infantil, primària i secundària, i busca “prioritzar la vacunació dels que no tenen precedents de covid-19”.

El canvi té com a objectiu estalviar dosis perquè “la gran majoria de persones infectades produeixen anticossos” i “el nombre de casos amb reinfecció documentada és molt baix durant els sis mesos posteriors al diagnòstic d’infecció”.

El document també recull que les persones majors de 55 anys o amb factors de risc sí que seran vacunades així com aquelles “sense antecedents de covid”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides