‘Nexes’, el programa dels 1,4 milions de Terribas i Basté aterrarà a TV3 tres dies després del 14-F

Les persones que vulguin participar-hi han d’omplir un qüestionari on els fan preguntes com “a qui has odiat més a la teva vida?” o “a què has hagut de sobreviure?”

Jordi Basté i Mònica Terribas, en una imatge promocional del programa 'Nexes', de TV3

El programa Nexes que presentaran els periodistes Mònica Terribas i Jordi Basté i que ha costat 1,4 milions d’euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s’estrenarà el pròxim dimecres 17 de febrer, tres dies després de les eleccions al Parlament. Tot i que la CCMA no ha comunicat aquesta estrena i que no apareix encara a la graella dels programes de TV3, ja fa dies que al canal de Twitter @NexesTV3 hi apareixen vídeos promocionals i algunes de les preguntes que es fan als ciutadans que hi participaran. La dada de l’estrena apareix a la web que ha creat la CCMA pel programa, on s’especifica que la primera emissió es farà el dimecres 17 de febrer a les 22:05 hores. Els dimecres, a aquesta hora, TV3 emet el programa APM?, amb la qual cosa s’haurà de modificar la seva posició a la graella.

Nexes s’enregistrarà en un pavelló de la Fira de Barcelona on, segons la web del programa, “els dos periodistes i cent persones més compartiran la seva vida i les seves experiències”. Aquestes cent persones seran triades entre les que responguin a un formulari que hauran d’omplir. En aquest formulari se’ls pregunta qüestions com “a qui has odiat més a la teva vida?” o “a què has hagut de sobreviure?”. Per demanar-lo hauran d’escriure un missatge al correu [email protected] Aquest correu, segons s’especifica a la web de Nexes a TV3, “està gestionat per la productora Arena Sport Media S.L.U, que és l’encarregada de la producció del programa i responsable de la gestió de les teves dades personals per participar-hi”. A més, es deixa clar que “el formulari per venir de públic està fora de l’entorn web de la CCMA”.

Sobta que una productora que acaba de néixer s’encarregui d’un programa del cost i l’ambició que representa Nexes. Arena Sport Media ha estrenat fa poques setmanes un web molt senzill, amb errades de presentació i on detalla els seus clients. Només en té tres: TV3, la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i el grup editorial Henneo. En aquest portal explica que “és una empresa de nova creació que pretén posar en marxa projectes audiovisuals innovadors, a través de l’experiència dels seus socis, treballadors i col·laboradors, tant en el camp de la producció audiovisual, com dels mitjans de comunicació i de la publicitat”. Amb la XAL, segons consta a l’Espai de Transparència d’aquest ens, que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, ha firmat tres contractes. Un, el 13 de desembre de 2019, per l’elaboració d’un “pla estratègic”, pel qual va cobrar 14.000 euros. Un altre, dos dies després, per fer un “dictamen anàlisi situació XAL”, per 9.800 euros. I un tercer per “assessorament i finançament”, amb data del 26 de maig passat, per valor d’uns altres 14.000 euros. Del servei a Henneo no se n’especifica res al seu web.

L’encàrrec de la CCMA a Arena Sport Media perquè produís Nexes es va formalitzar dotze dies després que Mònica Terribas anunciés que no presentaria El matí de Catalunya Ràdio la temporada 2020-2021. La CCMA va seleccionar aquest programa com un dels 34 projectes audiovisuals sufragats amb els 6 milions d’euros que el Departament de Cultura de la Generalitat li va donar pel “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”. La partida entregada a Arena Sport Media va ser de 1.349.679,42 euros i és la segona més important repartida per TV3 amb aquest fons. La productora Mediapro va obtenir 2,2 milions d’euros per una sèrie que du el nom de L’última nit del karaoke, de la qual no han transcendit cap informació. Entre Mediapro i Arena Sport Media es van quedar més de la meitat dels diners dedicats a aquests ajuts. 32 projectes s’han hagut de repartir l’altra meitat. A la partida d’Arenas Sport Media, la CCMA hi va afegir 58.349,50 euros el passat 23 de desembre amb l’argument de “Addenda per necessitats covid”. Total: 1.408.028,92 euros.

Als currículums incorporats a la web del programa s’hi diu el següent:Mònica Terribas va començar la seva carrera professional als informatius de la desapareguda Cadena 13, i al cap de poc temps es va incorporar a la redacció de diversos programes de TV3 sota el mestratge de Joaquim Maria Puyal. Entre altres, va participar en La vida en un xip, Tres pics i repicó, Un tomb per la vida La nit al dia, que va deixar per assumir la direcció de TV3. Després va ser consellera delegada i editora del diari Ara fins que va passar a dirigir i presentar El matí de Catalunya Ràdio, des del setembre del 2013 fins al juny del 2020. Jordi Basté va començar la seva carrera professional a Catalunya Ràdio, emissora on va treballar durant 22 anys i el va portar a col·laborar amb les retransmissions de futbol de Joaquim Maria Puyal i a presentar programes com No ho diguis a ningú. A Televisió de Catalunya, ha passat pels programes Gol a Gol, Basquetmania, Fora de sèrie i No pot ser! Des del 2008, dirigeix i presenta el magazine diari El Món a RAC1”.

No es fa constar en aquest resum curricular que, des de fa uns dies, Mònica Terribas forma part de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural, una de les dues entitats que ha impulsat amb més força i diners el procés independentista dels darrers anys, juntament amb l’Assemblea Nacional Catalana. Si el director que substitueix Vicent Sanchis en la direcció de TV3 després de les eleccions no és independentista s’haurà d’empassar vuit mesos de Nexes, que és el que dicta el contracte firmat entre la CCMA i la productora del programa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides