El Govern estudia no donar els resultats el dia de les eleccions

Assegura que si "moltes meses no es poden constituir", donar a conèixer les dades pot "afectar el sentit del vot"

Eleccions

La constitució de les meses electorals és un dels grans interrogant pel 14-F. Després de l’allau d’al·legacions que hi ha hagut per no anar-hi, el Govern ja està plantejant escenaris alternatius. Entre ells, el d’ajornar la publicació dels resultats electorals del 14-F.

En declaracions a RAC1 el director general de Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha explicat que no descarten aquesta possibilitat. Això seria perquè de manera contrària, si es publiquen els resultats amb meses pendents de constituir, “podria afectar el sentit del vot”.

Això és perquè si alguna mesa no s’acaba constituint, la llei preveu que totes les persones que hi estiguin assignades puguin fer-ho 48 hores després. En cas que això passi, publicar els resultats el mateix 14-F podria fer que el vot dels que haurien de dipositar la papereta a l’urna més tard fos “tàctic”, segons Peña-López.

En cas que fossin moltes les meses que no es constituïssin, fins i tot s’ha previst no sumar les dades. “El que podem fer és suspendre no la recepció de dades, sinó la seva publicació. Fins i tot estem preveient ni tan sols sumar les dades, de manera que no hi hagi filtracions”, assegura Peña-López.

(Visited 136 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari